Lodging Confirmation

We can only book discount tours for guests that have booked lodging through us.

If you booked lodging with us through airbnb, please call us to make your tour reservation. 907-224-2424

Tour
Name Age

If you wish us to use a different credit card number then the one you gave us, please call with that information. 907-224-2323

Calving Glacier
Alaska's Point of View "FREE" Reservation Service for Seward Alaska.

Our convenient one stop reservation service handles everything from accommodations to wildlife & glacier cruises in Seward. Plus discounts on tours for people that book lodging through us. Knowledgeable staff makes your trip planning fun, fast and easy!

Contact us now at 907-224-2323.
SPECIALS
HOME
LODGING
RESERVATIONS
TOURS
FISHING
OUTDOORS
TRANSPORTATION
RESTAURANTS
SHOPPING
EVENTS
NEIGHBORS
HISTORY
PICTURES
CONTACT US
CANCELLATIONS
SITE MAP
OUTDOOR ACTIVITEITEN
Outdoor activiteiten in en rondom Kenai Fjords.
Kenai Fjords National Park
majormarine.jpg -- major maine tours  --  --

Kenai (Key-nigh) Fjords National Park grenst in het noorden en westen aan de Kenai National Wildlife Refuge, en aan de oostelijke grens ligt het Chugach National Forest. De zuidelijke grens is de Golf van Alaska, waar steile bergdalen in de Pacifische Oceaan verdwijnen, wat doet denken aan fjorden. Kenai Fjords National park ligt bij benadering 4 mijlen ten westen van Seward. Het best toegankelijke deel van de park is Exit Glacier, toegankelijk via de 9 mijlen lange Resurrection River Valley Road die kruist met de Seward Highway bij mijl 3.

Het park staat bekend om ruige, wijdse bergtoppen, massieve ijsvelden, watervallen en gletsjers. Het terrein is hellend, maar er kunnen goed wandeltochten gemaakt worden. Het driehonderd vierkante mijlen grote Harding Ice Field (ijsveld genoemd naar de vroegere president Warren Harding) brengt de Kenai bergen in de verdrukking en levert ijs aan ongeveer dertig actieve gletsjers, die vandaag de dag steeds kleiner worden. Deze rivieren uit ijs bewegen zich langzaam langs de steile helling en vergruizen stenen tot modder en storten vaak spectaculair de zee in. Het Harding ijsveld is een van de vier overgebleven ijsvelden in de Verenigde Staten, het zijn de laatste sporen van het Pleistoceen toen er een massieve ijsvlakte grote delen van Noord-Amerika bedekte. De ijsvlakte bereikt toppen van 6,000 voet en overtreft valleien en bergtoppen.

De Kenai fjorden verdanken hun naam aan de door gletsjers afgeslepen valleien en bergen welke dieper en dieper in de zee zijn verzonken door de werking van twee tectonische krachten. Wat vroeger met ijs gevulde valleien waren zijn nu ondergelopen bergvalleien, waardoor de fjorden zijn ontstaan. Het Kenai schiereiland ligt op de "ring of fire" (ring van vuur). De ring van vuur is een geologische term die het raakvlak van ons continent met de Noord-Pacifische aardplaat beschrijft. Omdat de twee platen druk opelkaar uitoefenen verschuiven de bergen van de Kenai Range dieper richting de Golf. Deze krachten eisen nog steeds hun tol van de Kenai. Tijdens de drie minuten durende Good Friday aardbeving in 1964 – met een kracht van 8.6 op de schaal van Richter – daalde de kustlijn van de fjorden zelfs 6 voet in de zee.

De tour duurt van 2,5 tot 9 uren. De kortere tour leidt u door de Resurrection baai. U heeft de mogelijkheid om de Bear-gletsjer, adelaren, walvissen, papagaaiduikers en zeeotters te zien. De lange tour neemt u mee de oceaan op en daarna naar Ailak Bay. Hier vindt u grote gletsjers omringd door bergen en bevindt u zich direct in de wilde natuur. Bij sommige tochten is een dinner of lunch op een eiland inclusief, andere tochten bieden een maaltijd op de boot zelf aan. Anhankelijk van het feit of u snel zeeziek wordt of niet, kan u bepalen wat voor soort boot u neemt. De kleinere boten zijn sneller en bereiken kleinere plaatsen, maar de grotere boten beschikken over een stabielere ligging.

Klik hier voor gedetailleerde informatie en voor reserveringen voor tochten en charters in en rondom Kenai Fjords National Park, Resurrection Bay en Seward, Alaska. Vergeet niet dat wij voor degenen die gebruik maken van mijn gratis service voor reserveringen, ook reserveringen kunnen maken voor het Kenai Fjords National Park en wij een korting op deze tochten kunnen aanbieden.

Back to previous page