Lodging Confirmation

We can only book discount tours for guests that have booked lodging through us.

If you booked lodging with us through airbnb, please call us to make your tour reservation. 907-224-2424

Tour
Name Age

If you wish us to use a different credit card number then the one you gave us, please call with that information. 907-224-2323

Calving Glacier
Alaska's Point of View "FREE" Reservation Service for Seward Alaska.

Our convenient one stop reservation service handles everything from accommodations to wildlife & glacier cruises in Seward. Plus discounts on tours for people that book lodging through us. Knowledgeable staff makes your trip planning fun, fast and easy!

Contact us now at 907-224-2323.
SPECIALS
HOME
LODGING
RESERVATIONS
TOURS
FISHING
OUTDOORS
TRANSPORTATION
RESTAURANTS
SHOPPING
EVENTS
NEIGHBORS
HISTORY
PICTURES
CONTACT US
CANCELLATIONS
SITE MAP
EVENEMENTEN
Musea, shows en evenementen in Seward, Alaska
Alaska Sealife Center
Woody - Sea Lion

He Alaska SeaLife Center biedt een kennismaking van dichtbij en een persoonlijke belevenis met de wilde dieren in de Gulf of Alaska. Bekijk door het onderwaterscherm 500 kilo wegende Steller zeeleeuwen die langs het venster zwemmen, duikende papagaaiduikers in een natuurlijke omgeving en zeehonden die het water verlaten hebben en op rotsachtige stranden liggen. De koningkrab, zeesterren en de Pacifische octopus kunt u ook verwachten, net als veel andere dieren die tijdens de getijden te zien zijn en diepzeevissen. U vindt veel goede informatie over het Sealife Center op:
http://www.alaskasealife.org/

Indien u reserveert via Seward's Information Help Line voor boekingen en tochten, kunt u eveneens tickets met korting voor het Sealife Center aanvragen.

Mt. Marathon
Spectacular mountain

Seward staat bekend om de marathon die wordt gehouden op 4 juli en plaatsvindt sinds 1915. De wedstrijd is een klim van 1.5 mijlen en 3.000 voet naar boven over een modderig pad. De recordtijd is uit 1981 en is 43 minuten en 23 seconden.

Wanneer u tijdens de marathon in Alaska bent en wilt deelnemen, dient u op tijd reserveringen te maken. Het is niet gemakkelijk een onderkomen voor die dag te vinden. Wanneer u tegen die tijd in Alaska bent en niet aan de marathon bent geinteresseerd, kunt u beter niet op 4 juli Seward bezoeken, omdat er dan massa’s mensen op de been zijn.

Silver Salmon Derby Week
Seward, een paradijs voor vissers, staat bekend om de zilveren zalm. De zilveren zalm verschijnt vanaf mid-juli met een piek in augustus, net op tijd voor de Silver Salmon Derby week. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats van 11-19 augustus 2007 (’s middags). De jaarlijkse Seward Silver Salmon Derby trekt vissers uit de hele wereld aan die hun geluk beproeven bij het vangen van zalmen en er kunnen prijzen gewonnen met een totale waarde van meer dan $150,000. Er worden eveneens dagprijzen uitgereikt, er is de ‘mystery fish’ verloting, tagged vis met een waarde van meer dan $50,000 en er zijn prijzen voor de 50 zwaarste vissen. De vis mag vanaf de kust of vanaf een boot worden gevangen. Charters en verhuurboten zijn beschikbaar, maar er moeten vroeg reserveringen gemaakt worden.
Seward Museum
Een museum vol met prachtige historische informatie en kunstvoorwerpen uit Seward. De openingstijden zijn van 9:00 tot 17:00 uur, zeven dagen per week tijdens de zomer, entreegeld is $2.00. Er zijn tentoonstellingen over de aardbeving van 1964; over de artiest Rockwell Kent, die in 1918-1919 kerst doorbracht op het nabijgelegen Fox Island; over een Iditarod route, die het verhaal vertelt over de sleehondenroute van Seward - de poort naar Alaska - naar een goudmijn begin 1900; over informatie over Seward in de Tweede Wereldoorlog; over een prachtige collectie van oorspronkelijke korven. Op maandag, woensdag en vrijdag om 19:00 uur ’s avonds is er een één uur durende film over de Iditarod route in het museum.
Speciale filmen
De bibliotheek vertoont een prachtige film over de aardbeving in 1964. Op maandag, woensdag en vrijdag om 19:00 uur ’s avonds is er een één uur durende film over de Iditarod route in het museum. Dit vindt plaats tussen de weekenden van Memorial Day en Labor Day.
Het Jackpot Halibut toernooi
large halibut Seward is een van Alaska’s visgebieden voor grote heilbotten. Vissen tussen vijftig en tachtig pond is gebruikelijk. De grote vissen bereiken tussen de honderd en driehonderd pond. Contante geldprijzen van in totaal $875 worden elke week uitgereikt aan drie winnaars tijdens dit 14 weken durende evenement. De prijzen baseren op gewicht, varierend van 60 tot 120 pond. Er wordt een grote jackpot uitgereikt aan de winnaar aan het eind van het tournooi. Er zijn ook speciaal prijzen, tagged vis, en nog veel meer prijzen! Het Jackpot Halibut toernooi vindt plaats van mei tot juli.
Polar Bear Jump-Off
De derde zaterdag van januari vindt er de Polar Bear Jump-Off plaats. Het is een liefdadigheidsevenement om giften te verzamelen voor de Amerikaanse kankerstichting. Mensen verkleden zich en springen in de ijskoude zee, in ruil voor giften. Dit is een groot evenement in Seward en het wordt steeds groter. Een paar activiteiten: Sleehondenrace, spelletjes voor kinderen, iijsbowlen, Seward Parks & Recreation'-basketbaltournooi, kelnerwedstrijd, karaokewedstrijd, seafood eten, single wedstrijd – ondersteuning aan Kenai Peninsula Children with Cancer, een kunst- en handwerkersmarkt, rommelmarkt, oesterslurpen en een optocht. ’s Zondags zijn er activiteiten op het Seward Military Recreation Resort – een wintergolftoernooi, gewichttrekken voor honden, cross country skiën, tochtjes op sneeuwmachines en het zogenaamde ugly fish toss-spel.
Vakantietrein
Een van mijn favoriete bezigheden is de trein te nemen van Anchorage naar Seward. Het landschap is anders dan wanneer je de snelweg neemt. We hebben nu een speciale trein die een keer in de winter Seward aandoet. Op deze manier kun je van het winterlandschap van Alaska genieten zonder dat iemand moet rijden, iedereen geniet van de tocht en het uitzicht. Dit vindt 's weekends plaats, begin december. Je kunt niet alleen genieten van deze speciale treintocht, maar ook in Seward wat tijd rondbrengen, in een tijd in het jaar wanneer er minder bezoekers zijn. Dat weekend zijn er veel activiteiten gepland zoals een sneeuwscootershow, winkelaanbiedingen, evenementen in het Sealife Center en tochten naar de Resurrection baai.